آموزش تولید محتوا

تولید محتوای ویدیویی چیست؟ + تولید محتوای ویدیویی چه کاربرد ها و مزایایی دارد؟

تولید محتوای ویدیویی در دنیای امروز به سبب افزایش رشد تکنولوژی و استفاده گسترده کاربران از شبکه های اجتماعی، بسیار حائز اهمیت است. تولید محتوای ویدیویی یعنی هر نوع محتوایی که با موضوعاتی همچون تفریح، آموزش، سرگرمی، سفرنامه، آشپزی و …. در غالب ویدیو ساخته شده است. استفاده از محتوای ویدیویی در صنعت دیجیتال مارکتینگ، بسیار رایج است. تولید محتوا به خاطر تاثیر گذاری بیشینه و جذابیت بالا، یک ابزار قدرتمند برای جذب مخاطب و تبلیغات است. در این مقاله قصد داریم تمام آنچه که باید درباره ی تولید محتوا و سفارش تولید محتوا ویدیویی بدانید، صحبت کنیم؛ پس تا انتها همراه ما باشید.


فهرست مطالب


تولید محتوای ویدیویی چیست؟

تولید محتوای ویدیویی یا ویدیو مارکتینگ روشی است که در آن از محتواهای ویدیویی استفاده میشود برای اینکه محصول یا خدمات کسب و کارها تبلیغ و بازاریابی شوند. همچنین تولید محتوای ویدیویی باعث افزایش تعامل برندها و کسب و کارها با مخاطبان خود در کانال های دیجیتال و شبکه های اجتماعی می شود. کسب و کارها با تولید ویدیوها به معرفی محصولات و خدمات خود می پردازند تا بتوانند مشتریان خود را افزایش دهند.

تولید محتوای ویدیویی در ارتباط تنگاتنگی با بازاریابی اینترنتی می باشد که می توانید اطلاعات بیشتری در زمینه آنلاین مارکتینگ بدست آورید.

معرفی انواع تولید محتوای ویدئویی

تولید محتوا ویدئویی انواع بسیاری دارند از جمله: ویدیوهای معرفی محصول یا برند، ویدیوهای مبتنی بر دانش، ویدیوهای مصاحبه با اعضای تیم شرکت، ویدیوهای پخش زنده یا لایوها، تماس‌های ویدیویی و داستان‌های شبکه اجتماعی (استوری ها) و… برای تولید محتوا ویدیویی می توانید از نرم افزارهای تولید محتوا با موبایل کمک بگیرید.

در ادامه به آموزش تولید محتوای ویدیویی و معرفی ۱۰ نوع ویدیویی که می توانید تولید کنید می پردازیم.

از دست ندهید
محتوا صوتی چیست؟ + چگونه می‌توان به تولید محتوای صوتی پرداخت + معرفی وسایل لازم برای تولید محتوا صوتی

۱. ویدئوهای نمایشی معرفی محصول

ویدئوهای نمایشی نشان می‌دهند که محصول شما چگونه کار می‌کند. در این ویدیوها فروشندگان به معرفی و نمایش محصولات آن و ویژگی ها و جزئیاتش می پردازند و به مخاطبان نشان می دهند که چگونه می توان از محصولاتشان استفاده کرد. این نوع ویدیو می تواند بررسی یک نرم افزار و یا محصول مجازی باشد و هم می تواند آنباکسینگ (بازگشایی بسته بندی محصول) و آزمایش یک محصول فیزیکی باشد.

۲. ویدیوهای معرفی برند

ویدیوهای معرفی برند معمولاً به عنوان بخشی از یک کمپین تبلیغاتی بزرگتر ایجاد می شوند و چشم انداز و اهداف یا محصولات و خدمات سطح بالای شرکت را به نمایش می گذارند. هدف از ویدیوهای معرفی برند افزایش آگاهی در مورد شرکت و جذب مخاطبان هدف است. این ویدیو ها با هدف برندسازی که به آن برندسازی دیجیتال یا دیجیتال برندینگ می گویند که در جذب مشتری بسیار اثر گذار است.

۳. ویدیوی گزارش رویداد

اگر کسب و کار شما میزبان کنفرانس، میزگرد، گردهمایی، جمع آوری کمکهای مالی، یا هر نوع دیگری از رویداد است یک ویدیوی گزارشی جامع تولید کنید و یا مصاحبه ها و ارائه های جالب را از گردهمایی ها را منتشر کنید.

۴. ویدیوی مصاحبه تخصصی

گرفتن مصاحبه با کارشناسان داخلی یا رهبران فکری در صنعت شما یک راه عالی برای ایجاد اعتماد و اقتدار در بین مخاطبان هدف شما است.

تولید محتوای ویدیویی

اگر می خواهید وارد حوزه کسب درآمد از تولید محتوا ویدیویی شوید و تجربه ای نیز ندارید بهتر است از ایده های کوچکتر و عملیاتی تر شروع کنید.

۵. ویدئوهای آموزشی یا نحوه کار

از ویدیوهای آموزشی می توان برای آموزش مطالب جدید به مخاطبان یا ایجاد دانش پایه ای که برای درک بهتر کسب و کار شما نیاز دارند استفاده کرد. این ویدیوها همچنین می توانند توسط تیم های فروش و خدمات شما در حین کار با مشتریان استفاده شوند.

۶. فیلم های توضیحی

این نوع ویدیو برای کمک به مخاطبان شما برای درک بهتر چرایی نیاز به محصول یا خدمات شما استفاده می شود. برای درک بهتر انواع تولید محتوا ویدیویی وبینار تولید محتوای شبکه های اجتماعی که در قالب یک مقاله آمده است را حتما بخوانید. 

از دست ندهید
تولید محتوا چیست؟ + بررسی و معرفی شش مرحله طلایی در تولید محتوای با کیفیت

۷. ویدیو تضمین مشتریان

مشتریان بالقوه شما می خواهند بدانند که محصول شما می تواند (و می خواهد) مشکل خاص آنها را حل کند. یکی از بهترین راه‌ها برای اثبات این موضوع، ایجاد ویدیوهایی است که مشتریان راضی و وفادار شما را نشان می‌دهد. این افراد بهترین حامیان شما هستند. آن‌ها را در مقابل دوربین قرار دهید تا چالش‌ هایشان را توضیح دهند و بگویند شرکت شما چگونه به حل مشکل آن ها کمک کرده است.

۸. ویدیوهای زنده (لایوها)

این ویدیوها جریان‌های طولانی‌تر و نرخ تعامل بالاتری را ایجاد می‌کند. بینندگان تا ۸.۱ برابر بیشتر با ویدیوی زنده نسبت به ویدیوی ضبط شده وقت صرف می‌کنند. مصاحبه ها، ارائه ها و رویدادها را به صورت زنده پخش کنید و بینندگان را تشویق کنید تا سؤالات و نظرات خود را به اشتراک بگذارند.

اینستاگرام، یکی از پلتفرم های بسیار پر استفاده در دنیا و بخصوص ایران می باشد. اینستاگرام می تواند تحولی در کسب و کار شما ایجاد کند که حتی آن را باور نمی کنید! (برای اطمینان بیشتر با واینر های معروف جهان،‌ بیشتر آشنا شوید.) به همین دلیل ما در آموزش های آغازینو دست به آموزشی رایگان برای این شبکه اجتماعی قرار داده ایم که میتوانید آن را به عنوان آموزش اینستاگرام رایگان ۲۰۲۲ مطالعه کنید.

۹. ویدیوهای ۳۶۰ درجه و واقعیت مجازی

با ویدیوهای ۳۶۰ درجه، بینندگان برای دیدن محتوا از هر زاویه‌ای به اطراف «پیمایش» می‌کنند. گویی از لحاظ فیزیکی در داخل محتوا ایستاده‌اند. برای پیشرفت بیشتر در کارتان بهتر است در ساخت تایم لاین ویدیو حرفه ای شوید.

۱۰. پیام های شخصی

ویدیو می‌تواند روشی خلاقانه برای ادامه مکالمه یا پاسخ دادن به کسی از طریق ایمیل یا متن باشد.از ویدیو برای ضبط مجدد یک جلسه مهم یا ارائه توصیه های شخصی استفاده کنید. این ویدیوها لحظه ای لذت بخش و منحصر به فرد را برای مشتریان بالقوه شما ایجاد می کند و می تواند آنها را در مسیر خرید بیشتر سوق دهد.

از دست ندهید
بررسی ترفندهای خلاقانه برای تولید محتوای الکترونیکی و آموزشی

اهمیت بازاریابی محتوای ویدیویی چیست؟

بازاریابی محتوای ویدیویی به دلیل تاثیر گذاری بیشتری که نسبت به انواع محتوا ها دارد برای بازاریابان پر اهمیت است. با کمک محتوای ویدیویی با کمترین هزینه، می توانید یک کسب و کار جدید راه اندازی کرده و یا برند خود را شناخته شده کنید.

از طرفی دیگر، بازاریابی محتوای ویدیویی را ابزاری برای ارتباط با مخاطبان می دانند. از آن جایی که محتوای ویدیویی شامل صدا، موسیقی، تصویر و … است، راحتتر در ذهن مخاطب می نشیند. در ادامه به طور خلاصه به بررسی مواردی که سبب اهمیت بازاریابی محتوای ویدیویی شده، خواهیم پرداخت:

  1. سبب جذب مخاطب می شود: تولید محتوای ویدیویی، یک ابزار قدرتمند برای جلب نظر مخاطب و ی افزایش ترافیک سایت است.
  2. افزایش شناخت از برند: ساخت ویدیو کلیپ تبلیغاتی، تاثیر بسزایی در شناخت مردم از برند دارد. این ویدیو ها می توانند در قالب ویدیوی آموزشی، دستورالعمل و یا بصورت ولاگ و آنباکسینگ باشند.
  3. بهبود درک مخاطب از محتوا: تصویری بودن محتوا، درک و فهم محتوا را برای مخاطب آسان تر می کند.
  4. افزایش نرخ بازدید: حقیقت این است که تماشای محتوای ویدیویی برای عموم مردم جالب تر از خواندن محتوای متنی است. همچنین از نقش ولاگ در سئو صفحه و ولاگ برای لندینگ سایت از دیگر مواردی است که اهمیت تولید محتوای ویدیویی را دوچندان می کند.

چه افرادی به تولید محتوای ویدیویی نیاز دارند؟

همان طور که در بالا هم گفتیم، تولید محتوای یک ویدیویی در بازار یابی بسیار موثر است. به همین دلیل به تمام کسب و کار هایی که نیاز به دیده شدن دارند یا می خواهند در بازار کار باقی بمانند، پیشنهاد می شود. حتی کسب و کار هایی که به تازگی شروع به کار کرده اند، ولاگر ها، وب سایت ها همه و همه به تولید محتوای ویدیویی نیازمندند.

در محتوای ویدیویی، کسب و کار ها این امکان را دارند تا محصولات خود را به طور جذابی به مخاطبین خود معرفی کنند و حتی نحوه استفاده آن ها را شرح دهد.

از دست ندهید
محتوای اورجینال چیست؟ + ویژگی محتوای خوب چیست؟

مراحل اصلی تولید محتوای ویدیویی چگونه است؟

  1. یافتن ایده مناسب: قبل از هر چیزی، لازم است که به دنبال یک ایده مناسب برای ساخت ویدیو باشید. می توانید در سرتا سر فضای اینترنت بگردید و از ویدیو های پربازدید، الهام بگیرید. اما بهتر است سعی کنید از ویدیوی دیگران کپی نکنید.
  2. انتخاب محل انتشار ویدیو: اکنون باید انتخاب کنید که می خواهید ویدیوی شما در کجا منتشر شود. انتخاب شما در این مرحله بر مراحل بعدی تاثیر گذار است، پس مناسب ترین پلتفرم را انتخاب کنید.
  3. نوشتن اسکریپت ویدیو: معمولا اسکریپت، توضیحاتی درباره ی محتوای ویدیو و نحوه انجام آن است. عنصر های اصلی ویدیوی خود را مشخص کنید و تلاش کنید که در ویدیوی خود، مخاطبین تان را غافلگیر کنید. همچنین دادن فراخوان در انتهای ویدیو، بسیار مرسوم است. مثلا از کاربر بخواهید به دیگر ویدیو های شما، سر بزند و یا اینکه ویدیو را برای دوستانش ارسال کند.
  4. برنامه ریزی برای هر مرحله از تولید: در این مرحله باید تجهیزات مورد نیازتان را با توجه به اسکریپت نوشته شده، تهیه کنید. همچنین، باید مکان فیلمبرداری را انتخاب کنید.
  5. فیلمبرداری: حالا با استفاده از دوربین های مخصوص، فیلمبرداری را آغاز کنید. از کادر بندی صدا، کیفیت تصویر و نورپردازی مطمئن شوید.
  6. ویرایش ویدیو و افزودن افکت ها: بعد از اینکه کار ضبط ویدیو به پایان رسید، نوبت به صدا گذاری و ویرایش آن می رسد. کیفیت ویرایش، ارتباط مستقیم با نرخ بازدید ویدیو دارد. اگر ویرایش شما دقیق و طبق استاندارد های پلتفرم مورد نظر نباشد، کاربران برای دیدن ویدیوی شما رغبت نمی کنند.
  7. انتشار ویدیو: پس از انجام شش مرحله بالا، نوبت به انتشار و توزیع ویدیو می رسد. آن را با کادر بندی و فرمت مناسب بر روی پلتفرم مورد نظر، انتشار دهید.

معرفی چند نرم افزار برای ویرایش تولید محتوا ویدیویی

نرم افزار های زیادی وجود دارند که برای ویرایش ویدیو، مورد استفاده قرار می گیرند. هر کدام از این نرم افزار ها، ویژگی های منحصر به فرد خود را دارند.

در لیست زیر چند نمونه از محبوب ترین نرم افزار های ویرایش ویدیو، آورده شده است:

  • Adobe Premiere Pro: از قدرتمند ترین و محبوبترین نرم افزار های ویرایش ویدیو است. این نرم افزار، امکانات ویژه زیادی دارد ولی کار کردن با آن، نیازمند آموزش است.
  • iMovie: نرم افزاری رایگان برای سیستم عامل macOS است که به دلیل رابط کاربری ساده، مورد توجه کاربران قرار گرفته است.
  • Final Cut Pro: این نرم افزار نیز، مخصوص سیستم عامل macOS طراحی شده است. امکانات ویرایشی بالا و دسترسی آسان به ابزار ها از ویژگی های  Final Cut Pro است.
  • Filmora: یک نرم افزار مناسب برای کسانی است که به طور حرفه ای ویرایش نمی کنند.
  • Davinci Resolve: از پیشرفته ترین نرم افزار های موجود است که در صنعت فیلم سازی، مورد استفاده قرار می گیرد.
از دست ندهید
تبلیغات خلاقانه چیست و چه تاثیراتی روی کسب و کارها دارد؟ + معرفی انواع تبلیغات خلاقانه برای بهبود کسب و کار

آیا برای تولید محتوای ویدیویی، نیاز به تجهیزات خاصی داریم؟

شما برای تولید محتوای ویدیویی به تجهیزات خاصی بجز یک دوربین فیلمبرداری یا موبایل، احتیاج ندارید و می توانید همه چیز را از صفر شروع کنید. اما اگر می خواهید، یک ویدیوی با کیفیت و با استاندارد بالا تولید کنید، پیشنهاد می نیم که ابزار زیر را تهیه کنید:

  • دوربین های حرفه ای
  • میکروفون برای کیفیت صدای بهتر
  • نورپردازی و تهیه لامپ های LED
  • پایه دوربین برای ترازبندی مناسب
  • ویرایشگر ویدیو و یادگیری آن

البته مهمترین نکته در تولید محتوای ویدیویی، مضمون ولاگ شماست که باید برای مخاطبین جذاب باشد. ابزار ها تنها کمک کننده این فرایند هستند، اما کار اصلی در جذب مخاطب را خود محتوا می کند.

سخن پایانی

شما در این مقاله با تولید محتوای ویدیویی آشنا شدید. همچنین از کاربرد و مزایای آن آگاه شدید. اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا