آموزش مجازی

سرور ابری چیست و چه مزایایی دارد؟ تفاوت سرور ابری و سرور مجازی چیست؟

با ظهور تکنولوژی و فناوری‌‌های مجازی‌سازی، تعداد سازمان‌‌ها و شرکت‌هایی که سرورهای مجازی را جهت میزبانی وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌هایشان انتخاب می‌کنند، به میزان قابل توجهی روبه افزایش است. انتخاب سرورهای مجازی، این فرصت را برای مدیران و صاحبان وب‌سایت‎‌ها فراهم می‌کند که بدون نیاز به درگیری با محدودیت‌ها و پیچیدگی‌های فنی و نگرانی از خرابی سخت‌افزار سرورهای فیزیکی، بتوانند از مزایای سرورهای اختصاصی بهره‌مند شوند. حال سرورهای ابری گام را فراتر گذاشته و مزایای بیش‌تری را نسبت به سرورهای مجازی و فیزیکی، در اختیار ‌قرار می‌دهند.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله آموزش مجازی ریاضی را مطالعه کنید. در این مطلب به شکل جامع به این موضوعات می‌پردازیم که سرور ابری چیست و چه مزایایی دارد.

سرور ابری چیست؟

سرور ابری (Cloud Server)، مجموعه‌ای از سرورهای متمرکز و ادغام شده است که از طریق یک شبکه -معمولن اینترنت– میزبانی و ارایه می‌شود و اگر تقاضا وجود داشته باشد، به‌وسیله‌ی چندین کاربر قابل دسترسی است. به بیان ساده‌تر می‌توانیم پاسخ پرسش سرور Cloud چیست را این‌گونه دهیم که وقتی چند سیستم کامپیوتری در کنار هم و به شکل یکپارچه به پردازش اطلاعات می‌پردازند به آن سیستم یکپارچه، سرورهای کلود گفته می‌شود.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله آموزش فتوشاپ به زبان ساده برای افراد مبتدی را مطالعه کنید. تجمع این سیستم‌ها که در یک شبکه باهم متصل هستند، تداعی‌گر یک ابر است، ازاین‌رو به این سیستم، سرورهای ابری گفته می‌شود

سرورهای ابری چگونه کار می‌کنند؟

پس از پاسخ به این پرسش که سرور ابری چیست، نوبت به توضیح شیوه‌ی کار آن می‌رسد.

سرورهای ابری چگونه کار می‌کنند؟

سرور ابری، منابع سرورهای فیزیکی را از طریق یک برنامه‌ی مجازی‌ساز مانند Hypervisor، مجازی‌سازی کرده و سپس این منابع مجازی را در حالت خودکار تنظیم می‌کند تا از طریق ابر و اتصال اینترنتی فعال، برای استفاده کاربران از هر مکان فیزیکی، قابل دسترسی باشد.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله چرا آموزش مجازی زبان انگلیسی را انتخاب می‌کنید؟ را مطالعه کنید. برای درک بهتر اینکه سرور کلود چیست و چگونه کار می‌کند، آنها را به عنوان منابع در نظر بگیرید و نه سخت‌افزار!

از دست ندهید
کلاس آنلاین چیست؟ بررسی و معرفی انواع کلاس های مجازی و نرم افزار های کاربردی

تفاوت سرور ابری و سرور مجازی چیست؟

سرور مجازی ابری چیست و چه تفاوتی با سرور مجازی دارد؟ آنها از نظر تنظیمات مشابه هستند. تفاوت اصلی آن با VPS، در شیوه‌ی استقرار و مدیریت هر سرور است. یک سرور مجازی روی یک سرور فیزیکی واحد و مشخص میزبانی می‌شود، درحالی‌که یک سرور ابری روی یک پارتیشن مجازی، متشکل از چندین سرور فیزیکی، برای حداکثر مقیاس‌پذیری و در دسترس بودن قرار دارد.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله بررسی نحوه آموزش پیش دبستانی به کودکان در منزل را مطالعه کنید.

انواع سرور ابری:

سرورهای ابری انواع مختلفی دارند که متناسب با نیاز هر سازمان یا کسب‌وکار، قابل فعال‌سازی هستند و عبارت‌اند از:

سرور ابری عمومی: (Public Cloud)

سرور ابری عمومی را می‌توان متداول‌ترین نوع سرور ابری در نظر گرفت که برای عموم افراد مناسب است. در این نوع ، منابع سخت‌افزارهای فیزیکی مستقر در دیتاسنتر مرکزی، با استفاده از برنامه‌ی مجازی‌ساز به بخش‌های مجزا تبدیل می‌شود و در اختیار سرویس‌گیرندگان قرار می‌گیرد.

سرور ابری خصوصی (Private Cloud)

این مدل سرور ابری، برای هر سرویس‌گیرنده، به‌شکل اختصاصی طراحی می‌شود و تنها به همان شرکت یا سازمان خدمات ارایه می‌دهد. سرور ابری خصوصی، برای شرکت‌ها یا سازمان‌هایی که با داده‌های بسیار مهم سروکار دارند و حفاظت از داده‌ها و حریم خصوصی، ضرورت بالایی دارد راهکار مناسبی است. توجه داشته باشید، استفاده از سرویس ابری خصوصی، لزومن به این معنی نیست که سرور فیزیکی، در محل خود شرکت مستقر باشد. صرفن تفاوت در تنظیمات اختصاصی برای حریم خصوصی و مدیریت اختصاصی سرور، به‌وسیله‌ی خود شرکت انجام می‌شود.

از دست ندهید
برای اثربخشی و بهبود آموزش مجازی چه کنیم؟

سرور ابری هیبرید (Hybrid cloud server) :

این نوع سرور ابری، در واقع ترکیبی یکپارچه از هر دو نوع آن عمومی و خصوصی است، تا سرویس‌گیرندگان بتوانند به طور هم‌زمان از مزایای هر دو نوع آن بهره‌مند شوند. سرور ابری عمومی، مقرون‌به‌صرفه‌تر است و مقیاس‌پذیری بالاتری دارد. درحالی‌که استفاده از سرور ابری خصوصی، ضریب اطمینان و حفظ حریم خصوصی داده‌های سازمان را بالا می‌برد. ایجاد ترکیبی یکپارچه از این سرورها و ادغام آن‌ها، باعث می‌شود سازمان‌ها بتوانند به طیف گسترده‌تری از مزایای سرورهای ابری دسترسی پیدا کنند.

سرور ابری چه مزایایی دارد؟

تا این‌جا به شکل شفاف تعریف کردیم سرور ابری چیست و چگونه کار می‌کند. در این بخش می‌خواهیم به مزایای سرور ابری بپردازیم. سرورهای ابری مزیت‌های متعددی نسبت به سرورهای فیزیکی دارند که منجر به رشد روزافزون استفاده‌ی شرکت‌ها و سازمان‌ها از آنها به جای سرورهای فیزیکی شده است. مهم‌ترین مزیت‌های سرور ابری عبارت‌اند از:

1- هزینه کم‌تر و انعطاف پذیری بیش‌تر

مدیریت و نگهداری از سخت‌افزار و زیرساخت‌های سرور فیزیکی، نیازمند تخصص نیروهای فنی در سازمان یا شرکت مربوطه است. که می‌تواند منجر به افزایش هزینه‌ها در بخش نیروی انسانی شود. از طرف دیگر با توجه به محدودیت سرورهای فیزیکی در مقیاس‌پذیری ، ضروری‌ست سخت‌افزارها و منابع با پیش‌بینی نیازهای آتی خریداری شوند. این بدان معناست که شما باید برای منابعی‌که ممکن است به آن‌ها نیاز نداشته باشید، هزینه‌های اولیه را متحمل شوید.

هزینه کم‌تر و انعطاف پذیری بیش‌تر

اما با انتخاب سرور ابری برای میزبانی، مدیریت و نگهداری آن به وسیله‌ی شرکت ارایه‌دهنده خدمات، انجام می‌شود و عملن هزینه‌ی تامین، مدیریت و نگهداری زیرساخت‎های فناوری اطلاعات سازمان حذف می‌شود. از طرف دیگر شما می‌توانید بر اساس نیازهای فعلی بسته اشتراک آن را خریداری کنید و هر زمان نیاز به منابع بیش‌تری داشتید با چند کلیک ساده درخواست افزایش منابع دهید و برای منابعی که ممکن است هیچ‌گاه نیاز نداشته باشید هزینه اضافی نپردازید. علاوه بر این، نه تنها می‌توانید به سرعت منابع را به منظور بهبود عملکرد افزایش دهید، بلکه با کاهش تقاضا و عدم نیاز به منابع فعلی، برای کاهش هزینه‌های غیرضروری، منابع را دوباره کاهش دهید.

از دست ندهید
آموزش آنلاین (مجازی) چیست؟ + تفاوت آموزش آنلاین و آموزش مجازی چیست؟ + بررسی مزایای آنها

2-سهولت استفاده و دسترسی به منابع

سرورهای ابری، دسترسی کاربران به منابع را آسان‌تر می‌کنند و به بخش فناوری اطلاعات هر سازمان، این امکان را می‌دهند که نیازی به اختصاص وقت و انرژی برای انجام کارهای مرتبط با راه‌اندازی و نگهداری سرورهای فیزیکی نداشته باشند. شما بدون نیاز به اختصاص نیروی متخصص و یا حتا بدون اینکه با جزییات فنی بدانید سرور ابری چیست، می‌توانید در عرض چند دقیقه سرویس میزبانی سرور ابری‌ را فعال کنید و با داشتن یک رابط کاربری واحد، نیاز به بررسی مداوم صحت عملکرد سرورها را کاهش دهید.

کارکنان شما تنها با اتصال به اینترنت و سیستم مناسب، می‌توانند در هر زمان و از هر مکان، بدون نیاز به حضور فیزیکی در محل سازمان در ساعات کاری یا غیرکاری، به منابع دسترسی داشته باشند. سرور ابری دسترسی بی‌وقفه به داده‌ها و نرم‌افزارها را فارغ از زمان و مکان، فراهم و همکاری، برقراری ارتباط و اشتراک‌گذاری داده‌ها در لحظه را، برای تیم‌ها آسان‌تر می‌کند.

3- جهانی شدن

با این‌که مراکز داده متمرکز و سرورهای فیزیکی، می‌توانند دسترسی از راه دور را تسهیل کنند، اما کاربران اغلب با کاهش عملکرد، طولانی شدن زمان بارگذاری و سرعت پایین شبکه مواجه می‌شوند. سرورهای ابری به شما این امکان را می‌دهند که درخواست کاربران، با توزیع‌های مختلف جغرافیایی را بدون تاخیر و با دسترسی مطمین‌تری پاسخ دهید.

4- قابلیت اطمینان و ثبات عملکرد بالا

اگر وب‌سایت شما روی یک سرور فیزیکی میزبانی شود و آن سرور به هر دلیلی دچار اختلال یا خرابی شود، سایت شما نیز از دسترس خارج خواهد شد. اما هنگامی که سایت شما بین مجموعه‌ای از سرورهای متصل به هم به اشتراک گذاشته شده باشد، در حالی‌که همه اطلاعات یکسانی را ذخیره کنند، اگر یکی از این سرورها آفلاین ‌شود، بقیه می‌توانند هم‌چنان پاسخ‌گوی درخواست کاربران باشند و سایت بدون هیچ مشکلی به فعالیتش ادامه دهد. اگر تصور می‌کنید از دسترس خارج شدن سایت برای چند دقیقه برای کسب‌وکارتان مشکلی ایجاد نمی‌کند، این مثال معروف از آمازون را در نظر بگیرید. در سال ۲۰۱۸ وب‌سایت آمازون فقط برای ۱۳ دقیقه از دسترس خارج شد و گفته می‌شود همین امر منجر به از دست دادن تقریباً ۱۰۰ میلیون دلار از فروش شد. یعنی بیش از ۱۲۰هزار دلار در هر ثانیه.

از دست ندهید
معرفی ۱۳ نکته و روش برای افزایش کیفیت تدریس آنلاین

5- مقیاس‌پذیری بالا

وب‌سایت سازمانی یا شرکتی شما، ممکن است در کوتاه مدت به میزان متفاوتی از منابع نیاز داشته باشد. در بخش تعریف سرور ابری چیست، اشاره کردیم که آنها مجموعه‌ای از منابع متصل به‌هم هستند. بنابراین برخلاف سرورهای اختصاصی فیزیکی، که ظرفیت محدودی را می‌توانند ارایه دهند، سرورهای ابری مقیاس‌پذیری تقریبا نامحدودی را در همه‌ی بخش‌ها ارایه می‌دهند و شما هیچ‌گاه با کمبود منابع مواجه نخواهید شد.

مقیاس‌پذیری بالا سرور ابری

سرورهای اختصاصی اگر با افزایش ناگهانی تعداد بازدیدکنندگان مواجه شوند و نیاز به منابع فراتری از منابع موجودشان داشته باشد، دچار اختلال در عملکرد می‌شوند و سایت شما هم در نتیجه از دسترس خارج خواهد شد. در حالی‌که سرور ابری تضمین می‌کند که هیچ اختلال و مشکلی به دلیل افزایش ناگهانی حجم درخواست‌ها ایجاد نخواهد شد.

6- ادغام‌پذیری

این روزها شرکت‌ها و سازمان‌های بزرگ وظایف متنوعی دارند و یکپارچگی برای کار موثر، ضروری ست. شیوه‌ی اتصال سرورهای ابری، این امکان را به شما می‌دهد که سطوح ارتباطی بدون وقفه داشته باشید و بتوانید به سرعت برنامه‌ها و نرم‌افزارهای مورد نیاز را در لحظه، راه اندازی و مدیریت کنید.

جمع‌بندی

با توجه به مزیت‌های متعددی که سرورهای ابری برای میزبانی وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها فراهم می‌کنند، جای تعجب نیست که سرورهای ابری در مدت زمان کوتاهی، به چنین سطح چشم‌گیری از پذیرش دست یافته‌اند. وب‌سایت‌های میزبانی شده در فضای ابری در هر زمان و هر مکان، بدون وابستگی به یک سرور فیزیکی خاص، قابل دسترسی هستند. تمام این مزایا را همراه کنید با این امکان که برای فعال‌سازی سرور ابری، نیاز به دانش فنی و تخصصی ندارید و بعد از خریدآن تنها با چند کلیک ساده می‌توانید سرویس سرور ابری را برای وب‌سایت یا اپلیکیشن‌تان فعال کنید و از مزایای متعدد و ارزشمند آن بهره مند شوید.

از دست ندهید
آموزش مجازی ریاضی

سخن پایانی

شما در این مقاله سرور ابری آشنا شدید.همچنین از مزایای آن آگاه شدید.اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا