آموزش‌های گرافیکی

بررسی آموزش دوره ها و نرم افزارهای گرافیک و ابزارهای مورد نیاز در آموزش گرافیک

آموزش های گرافیکی تمرینی برای تقویت مهارت ها و خلاقیت های هنری است. مهارت ها و خلاقیت هایی که در نهایت منجر به خلق شاهکارهای گرافیکی خواهند شد. دنیای بدون گرافیک ، دنیای بدون رنگ ، بدون طرح ، بدون شکل ، سرد و بی روح است. اگر خوب به اطراف خود نگاه کنیم ، ردپای گرافیک را در همه جا خواهیم دید. پس می توان گفت گرافیک گرچه یک رشته تخصصی کامل است اما به هیچ عنوان مربوط به قشر خاص یا شغل و حیطه تخصصی خاصی نیست. بنابراین هر کسی از جمله یک برنامه نویس ، یک مهندس معمار ، یک طراح داخلی و یک خیاط می تواند مخاطب دوره گرافیک باشد. حتی آموزش گرافیک برای بسیاری از این رشته ها می تواند الزامی هم باشد.

شاخه ها و گرایش های آموزش گرافیک چیست؟

رشته گرافیک به طور کلی ، چه در حوزه هنر گرافیک و چه در حوزه آموزش گرافیک ، دارای شاخه ها ، گرایش ها و تخصص های فراوانی می باشد. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله آموزش مجازی سازی دسکتاپ چیست را بخوانید.

شاخه ها و گرایش ها

اما اگر بخواهیم یک دسته بندی کلی و مختصر از زمینه های فعالیتی این رشته داشته باشیم ، می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم :

خلق هویت و شخصیت بصری :

در دنیای کسب و کار امروز هر کمپانی و برندی ، چه در حوزه دیجیتال فعایت داشته و چه از آن بی خبر باشد ، به یک هویت و شخصیت بصری گرافیکی احتیاج دارد. طراحی و ساخت لگو ، آیکون ، کاراکتر ، هارمونی رنگ ، پس زمینه و قالب های تصویری منحصر بفرد و … در شمار فعالیت های گرافیست در این بخش قرار دارند.

از دست ندهید
منظور از بروشور قابل ویرایش چیست و چه مزیتی دارد؟

طراحی تبلیغاتی :

یک گرافیست می تواند تمام امور گرافیکی مربوط به حوزه بازاریابی و تبلیغات را بر عهده بگیرد. که از جمله آن ها می توان به ساخت و طراحی آگهی های تبلیغاتی گرافیکی ، بنر ها و پوستر های تبلیغاتی ، ویدیوها و انیمیشن های تبلیغاتی و … اشاره کرد.

طراحی کتاب ، مجله و روزنامه :

تمامی امور گرافیکی مربوط به نگارش ، پردازش و در نهایت تولید کتاب ها ، مجلات ، روزنامه ها ، سررسیدها و تقویم ها ، کاتالوگ ها و بروشورها و … در حوزه فعالیت های یک گرافیست قرار دارند که از جمله آن ها می توان به صفحه آرایی ، ساخت هارمونی رنگ و طراحی قالب های تصویری اشاره کرد.

طراحی رابط کاربری :

تمامی امور گرافیکی مربوط به طراحی رابط کاربری و Frontend صفحات وب ، نرم افزارها و اپلیکیشن ها توسط گرافیست ها و متخصصین گرافیک انجام می گیرد. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله کاربرد نرم افزار اتوکد را بخوانید.

آموزش گرافیک

ساخت تصاویر ، ساخت هارمونی رنگ ، طراحی لگو و آیکون ، طراحی کاراکتر ، طراحی قالب صفحات در بخش گرافیک و … از جمله فعالیت های گرافیست در این قسمت می باشند.

موشن گرفیک :

از دیگر زمینه های فعالیت یک گرافیست می توان به گرافیک متحرک اشاره کرد که شامل طراحی و ساخت تصاویر ، کاراکتر ها ، آیکون ها و متحرک ساختن آن ها به کمک نرم افزارهایی مانند افترافکت می باشد.

تصویر سازی :

منظور از تصویرسازی ، به طور کلی طراحی و ساخت محتویات بصری در قالب تصاویر به کمک ابزار گرافیک می باشد. تصویرسازی یکی از شاخه های اصلی رشته گرافیک است که در بقیه حوزه ها (تمامی موارد ذکر شده در بالا از جمله طراحی تبلیغاتی ، طراحی کتاب و …) نیز کاربرد ویژه ای دارد.

از دست ندهید
معرفی کاربرد نرم افزار اتوکد در رشته های مختلف + انواع نسخه های اتوکد

ابزارهای مورد نیاز دوره آموزش گرافیک چیست؟

اولین ابزار برای دوره آموزش گرافیک ، بدون تردید خلاقیت و ایده پردازی است. اما با این حال نباید از انتخاب صحیح ابزارها و تجهیزات مورد نیاز گرافیک ، چشم پوشی کرد. ابزارهای دوره گرافیک را می توان به دو دسته سخت افزاری و نرم افزاری تقسیم کرد.

ابزارهای مورد نیاز دوره آموزش گرافیک

ابزارهای سخت افزاری که شامل کاغذها و قلم های طراحی ، تخته ها و تبلت های طراحی دیجیتال ، قلم های نوری ، دوربین های عکاسی و … می باشند که می بایست در انتخاب و تهیه آن ها نهایت دقت را به خرج داد.

تجهیزات نرم افزاری نیز نرم افزارهای گرافیکی را شامل می شوند. امروزه در دنیای گرافیک ، نرم افزارهای پرشماری وجود دارند که توسط کمپانی های مختلف عرضه شده و همواره درحال بروزرسانی می باشند. اما نکته قابل توجه این است که خیلی از این نرم افزارها ، کاربردی مشابه دارند و همین امر است که طراحان گرافیک را برای انتخاب ، دچار تردید می نماید. مطمئناً در دوره آموزش گرافیک شما باید جهت ارتقای مهارت خود و نیز برای ورود سریع تر به بازار کار ، قدرتمندترین نرم افزارهای گرافیکی را انتخاب نمایید.

1. آموزش گرافیک ادوبی فتوشاپ Adobe Photoshop

اولین قدم ، آموزش فتوشاپ (Adobe Photoshop) است. شاید بتوان گفت فتوشاپ معروف ترین و شناخته شده ترین نرم افزار گرافیکی در کل دنیا می باشد. این نرم افزار که بطورکلی جهت ایجاد و ترکیب تصاویر و یا ویرایش و بازسازی آن ها به کار می رود ، یکی از محصولات کمپانی بزرگ ادوبی است. البته ناگفته نماند که نرم افزار فتوشاپ در ابتدا ، برای ساخت تصاویر جهت چاپ بر روی کاغذ ، طراحی شد.ابته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله آموزش فتوشاپ به زبان ساده را بخوانید. اما با گذشت زمان و با گسترده شدن سطح امور گرافیکی ، این نرم افزار ، به عنوان ابزاری قدرتمند و کامل جهت انجام تمام امور گرافیکی از جمله ساخت عکس های دیجیتال ، جلد نشریات ، پوسترها و بنرها ، تیتراژ فیلم ها ، بیلبوردها ، رابط های گرافیکی سایت ها و نرم افزار ها و … شناخته شد.

از دست ندهید
برای گرافیست شدن چه باید کرد؟ + آموزش یادگیری کامل گرافیک با چند درس رایگان + معرفی نرم افزارهایی که یک گرافیست باید بلد باشد + مزایا و معایب آن ها

2. آموزش گرافیک ادوبی ایلاستریتور Adobe illustrator

دیگر نرم افزار کاربردی و تخصصی رشته گرافیک ، نرم افزار ادوبی ایلاستریتور (Adobe illustrator) می باشد. این نرم افزار نیز مانند فتوشاپ ، از ابزارهای قدرتمندی است که هر گرافیست می بایست به آن مسلط باشد. اصلی ترین ویژگی نرم افزار ایلاستریتور ، که وجه تمایز آن با نرم افزار فتوشاپ نیز محسوب می شود ، برداری بودن این نرم افزار است. یعنی تصاویر ساخته شده در ایلاستریتور ، مستقل از رزولوشن بوده و کوچک یا بزرگ نمودن تصاویر ، باعث افت کیفیت آن ها نمی گردد.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله آموزش اصول مقدماتی فتوشاپ را بخوانید.

3. کورل دراو Corel Draw

از دیگر نرم افزارهای کاربردی دوره گرافیک، میتوان کورل دراو (Corel Draw) را نام برد. این نرم افزار هم برای پردازش تصاویر برداری و هم برای پردازش تصاویر پیکسلی به کار می رود. عمده کاربرد کورل دراو در طراحی و ساخت وکتور ، آثار برداری و تصاویر چند بعدی است و کمتر دیده می شود که از این نرم افزار جهت ویرایش و بازسازی تصاویر ، استفاده گردد.

4. ادوبی ایندیزاین Adobe InDesign

دیگر نرم افزار محبوب دنیای گرافیک ، نرم افزار ادوبی ایندیزاین (Adobe InDesign) می باشد. این نرم افزار که از جمله محصولات قدرتمند شرکت ادوبی است ، عمدتاً جهت طراحی صفحه و صفحه آرایی مورد استفاده قرار می گیرد. که از جمله موارد کاربرد آن ، میتوان به ساخت کتاب ، مجله ، کاتالوگ ، کارت ویزیت ، روزنامه و … اشاره نمود.

5. آموزش گرافیک تری دی مکس Autodesk 3ds Max

یکی دیگر از جذاب ترین نرم افزار های گرافیکی ، نرم افرار تری دی مکس می باشد ، که البته این نرم افزار در حوزه گرافیک سه بعدی کاربرد دارد. تری دی مکس که محصول شرکت بزرگ آتودسک است ، ابزاری قدرتمند جهت مدل سازی ، پویانمایی و ساخت تصاویر ۳بعدی به شمار می رود.

آموزش گرافیک تری دی مکس

نرم افزارهای ذکر شده در بالا ، تنها تعداد اندکی از نرم افزار های بزرگ و قدرتمند در دنیای گرافیک می باشند که هر گرافیست ، بسته به نوع کار و توانایی های خود ، باید به آن ها مسلط باشد. و نرم افزارهای کاربردی دیگری همچون maya ، Acron ، Pixelmator ، blender و … نیز در این زمینه وجود دارند که در مباحث بعدی به توضیح آن ها خواهیم پرداخت.

از دست ندهید
اینفوگرافیک چیست؟ + معرفی بهترین روش ها برای ایجاد اینفوگرافیک های برجسته و جذاب

بالاتر به معرفی شاخه ها و گرایش های مختلف گرافیک پرداختیم. تمامی این شاخه ها و گرایش ها ، مواردی هستند که یک گرافیست می تواند در حوزه آن ها مشغول به کار شود.

بهترین فرصت های شغلی آموزش گرافیک کدام است؟

  • ساخت هویت و شخصیت گرافیکی برای برند ها و کمپانی ها
  • طراحی و ساخت لگو ، آیکون ، پوستر ، بنر و کارت ویزیت
  • انجام امور گرافیکی حوزه بازاریابی و تبلیغات
  • همکاری با مطبوعات و نشریات جهت انجام امور گرافیکی و طراحی
  • طراحی گرافیکی در حوزه وب و نرم افزار ، به خصوص طراحی UI و UX
  • طراحی و گرافیک بسته بندی
  • ساخت موشن گرافیک
  • طراحی کاراکترهای دوبعدی و سه بعدی برای ساخت پویانمایی
  • طراحی و دیزاین غرفه های نمایشگاهی
  • تایپوگرافی و تکست گرافی
بهترین فرصت های شغلی

موارد ذکر شده در بالا به همراه بسیاری موارد دیگر همگی از جمله مهمترین و پردرآمدترین زمینه های فعالیت یک گرافیست می باشند.

بررسی بازار کار آموزش گرافیک در ایران و خارج چگونه است؟

بدون شک گستردگی گرافیک در حوزه های هنری و شغلی مختلف ، سبب تعدد فرصت های شغلی این رشته شده است. بنابراین می توان به جرئت گفت یک گرافیست ماهر و مسلط هیچگاه در زمینه تخصصی فعالیت خود ، بیکار نخواهد بود.
بالاتر گفتیم گرافیک یک زبان تصویری بین المللی است. این رشته هنری بزرگ نه تنها در ایران ، بلکه در کشورهای خارجی نیز دارای بازار کار بسیار پر رونقی می باشد. به عنوان نمونه می توان کشور های آمریکا ، استرالیا و کانادا را نام برد که جذب و استخدام طراحان گرافیگ در این کشورها رشد چشمگیری در سال های اخیر داشته است.

از دست ندهید
آشنایی با مراحل طراحی و چاپ کاتالوگ + کاتالوگ تبلیغاتی چه مزیت هایی به همراه دارد؟

سخن پایانی

شما دراین مقاله با آموزش دوره ها و نرم افزارهای گرافیک آشنا شدید.همچنین از ابزار های مورد نیاز در آموزش و موقعیت های شغلی آن آگاه شدید.اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا دراسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا