نماد سایت مجله آموزشی UX

بررسی و معرفی نکات طراحی گرافیک برای طراحان تازه کار و مبتدی

طراحی گرافیک

طراحی، یک کسب‌وکار پیچیده، بغرنج، جالب و هیجان‌انگیز است و برای ورود به آن باید با زبان آن که همان عناصر و مفاهیم طراحی هستند، آشنا باشیم. همواره مسائل زیادی وجود دارند که باید یاد بگیریم، کارهای زیادی که باید انجام دهیم و چیزهای زیادی که تا وقتی مبتدی هستیم، باید در نظر بگیریم. البته این واقعیت وجود دارد که فناوری به طور مداوم در حال تکامل است، نرم‌افزارهای جدید انتشار می‌یابند و روندهای جدید به سرعت ظهور و بروز می‌یابند. اگر بخواهیم به واقعیت قضیه نگاه کنیم، همه این مسائل تا حدودی گیج‌کننده هستند.در این مطلب ۷ نکته در مورد طراحی گرافیک یا گرافیک دیزاین (Graphic Design) به شما طراحان تازه کار و مبتدی یاد می دهیم تا تبلیغات شبکه های اجتماعی، لوگو، وب سایت و موارد ارزشمند در کمپین های بازاریابی خود را به شکل حرفه ای بسازید.


فهرست مطالب


گرافیک دیزاین (Graphic Design) کیست؟

طراحی گرافیک مهارتی است که هر بازاریاب در عرصه دیجیتال باید از آن برخوردار باشد. ضمنا تعجب نکنید که شما هم می توانید طراحی های حرفه ای انجام دهید حتی اگر هیچ سابقه ای نداشته باشید و یا از قبل آموزش هم ندیده باشید. اما چطور؟

معرفی ۷ نکته طراحی گرافیک برای طراحان تازه کار و مبتدی

با این ۷ نکته شما می توانید به عنوان یک طراح مبتدی و تازه کار و حتی آموزش ندیده، طراحی های قابل قبول و مناسبی داشته باشید:

۱- از فضای سفید استفاده کنید

موقع ساخت یک طرح، بخش گرافیکی و متن بیشتر از همه جلب توجه می کنند. از طرفی نواحی از وب سایت که طرح گرافیکی و متن ندارند هم به اندازه این بخش ها مهم هستند چون به شما این امکان را می دهند که در آینده طراحی گرافیک خود را گسترده تر کنید. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله یادگیری کامل گرافیک را بخوانید. این همان موردی است که طرح های آماتور و مبتدی را از انواع حرفه ای متمایز می کند.

به ناحیه ای که در بین و اطراف المان های طراحی (Element) قرار می گیرد، اصطلاحا فضای سفید یا فضای منفی گفته می شود و لزوما هم نباید سفید رنگ باشد (می تواند هر نوع رنگ یا الگو یا حتی هر تصویری نیز در آن قرار بگیرد). قانون ساده در رابطه با این نکته این است که بیش از حد از المان های طراحی استفاده نکنید.


۲- همیشه از دو فونت با خوانایی مناسب استفاده کنید

موقع انتخاب فونت، مهمترین فاکتوری که باید در نظر گرفت، خوانایی یا قابلیت خواندن است. هر چقدر هم که یک فونت زیبا باشد ولی خواندن کلمات را سخت کند، ارزشی ندارد. پس همیشه سعی کنید کلا دو فونت خوانا انتخاب کنید چون بیشتر از مشکل درست می کند و انتخاب چندین فونت باعث می شود که طراحی شما را خراب کند و خیلی مبتدی به نظر برسد.

 فناوری و تکنولوژی:

اگر دو مدل فونت انتخاب کردید، یک نوع را برای عناوین و دیگری را برای متن اصلی انتخاب کنید ولی توجه داشته باشید که با لحن / صدای برند همخوانی داشته باشد. مثلا فونتی که برای وب سایت یک بوتیک انتخاب می شود متفاوت از یک شرکت فناوری و تکنولوژی است.

۳- به همتراز بودن و هماهنگی بین المان های مختلف توجه ویژه داشته باشید

یکی از مواردی که طراحی گرافیک حرفه ای را از نوع آماتور متمایز می کند، همتراز بودن المان های طراحی است که اصلا نباید با حدس و تقریب زدن جلو بروید. اکثر برنامه های طراحی به طور اتوماتیک خطوط شطرنجی به شما نشان می دهند تا بتوانید کادر متن و بخش های گرافیکی را همتراز کنید یا اینکه می توانید این ویژگی را فعال کنید و ببینید. 

تصویر وکتور:

حتی اگر برنامه گرافیکی هم چنین قابلیتی نداشته باشد می توانید یک تصویر وکتور از کادر شطرنجی را آپلود کرده و به زمینه طراحی خود اضافه کنید و بعد از همتراز کردن بخش های مختلف آن را حذف نمایید.از نکات طراحی گرافیک توجه به فضای سفید یا منفی می باشد

۴- تأثیر روانی رنگ ها را در نظر بگیرید

موقع طراحی گرافیک و ساخت پالت رنگی برند توجه داشته باشید که رنگ های انتخابی شما، نمایانگر لحن برندتان خواهند بود. از لحاظ روانی، رنگ ها احساسات مختلفی را در افراد تحریک می کنند:

برندهای معتبر دنیا :

پس موقع طراحی گرافیک حتما به پالت رنگی که انتخاب می کنید و حسی که در ذهن و فکر بیننده تحریک می کند دقت داشته باشید. مثلا چون رنگ آبی نشانه اعتماد و امنیت است می بینیم که خیلی از برندهای معتبر دنیا در زمینه مالی و تجاری مثل پی پال، ویزا، Venmo و Chase از این رنگ استفاده می کنند. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله اصول مقدماتی فتوشاپ را بخوانید.

روانشناسی رنگ:

پس موقع طراحی گرافیک و انتخاب رنگ برند به این فکر کنید که از این طریق چه سیگنالی می خواهید به مخاطب و مشتری خود بدهید. ضمنا فراموش نکنید که روانشناسی رنگ را می توان در هر جایی استفاده کرد از لوگو برند گرفته تا طراحی وب سایت.

۵- پالت رنگی بسازید

علاوه بر اینکه باید به روانشناسی رنگ دقت نمایید، باید به نحوه برهمکنش رنگ ها با یکدیگر و ساخت یک پالت کلی برای وب سایت و طراحی های خود نیز فکر کنید. در این رابطه می توانید از چرخه رنگ (دایره رنگ) شرکت Adobe استفاده کنید که برای ساخت پالت رنگ بسیار کاربردی است. مثلا فرض کنید رنگ سبز را به عنوان رنگ اصلی انتخاب کرده اید. ۵ نوع پالت رنگی با این ابزار می توانید درست کنید و سپس در طراحی گرافیک بخش های مختلف استفاده نمایید:

۶- به محدودیت های فیسبوک روی متن در تصاویر تبلیغ توجه کنید

اگر طراحی گرافیک شما برای تبلیغات فیسبوک است به قانون ۲۰% فیسبوک برای تبلیغات در فید خبری دقت کنید.
طبق این قانون و همانطور که از اسم آن مشخص است، نباید متن، بیش از ۲۰% هر عکس تبلیغاتی را به خود اختصاص داده باشد. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله آموزش طراحی لوگو را بخوانید.

پس موقع طراحی گرافیک یک عکس برای تبلیغات، از همان ابتدا این قانون را در نظر داشته باشید. حتی می توانید از ابزار Facebook Image Text Check استفاده کنید تا تبلیغ شما را چک کند و اگر تأیید گرفت آن را آپلود کنید.

۷- حتما از یک بخش بصری در راهنمای سبک برند استفاده کنید

برای اینکه مطمئن باشید همه درک یکسانی از برند و طراحی های شما دارند، ایجاد راهنمای سبک برند الزامیست. برای طراحی گرافیک بخش بصری راهنمای سبک برند می توانید از این بخش ها استفاده کنید:

سخن پایانی

شما در این مقاله با گرافیک دیزاین آشنا شدید. همچنین از نکات طراحی گرافیک برای طراحان تازه کار و مبتدی آگاه شدید.اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

سوالات متداول

طراحی گرافیک چیست؟

برای رسیدن به جواب سوال بالا، تنها خواندن این مطلب تمام جوانب مختلف این حوزه هنری را برای شما آشکار نمی‌کند چون مبحث بسیار گسترده‌ای است ولی می‌توانید یک دیدگاه کلی به دست آورید؛ یعنی با بعد کوچکی از دنیای گرافیک به خوبی آشنا شوید.

اصول طراحی گرافیک کدامند؟

هر طرح گرافیکی از عناصر اولیه‌ای مانند خط، بافت، رنگ و… تشکیل شده است که به تحت اصول گرافیکی خاصی با هم در ارتباط هستند. این اصول شامل تعادل، تضاد، ریتم، تناسب، تاکید و جنبش می‌باشد.

خروج از نسخه موبایل